FAQ / Veel gestelde vragen

Wat voor een soort bestanden worden er gebruikt?

De bestanden die wij aanbieden zijn van hoge kwaliteit, volledig bewerkt en vrijstaand gemaakt en p een witte achtergrond geplaatst. Ze geschikt voor drukwerk en/of internet en video.

  • jpg / Pixelbestanden
  • eps / Vectorbestanden

Alle jpg pixelbestanden zijn minimaal 3500 pixels breed, en staan in RGB kleurenmodus. Dit zal voor drukwerk omgezet moeten worden naar CMYK waarden. Er kan enig kleurintentieverlies optreden bij het omzetten.

Wat is de resolutie van de bestanden?

Alle pixelbestanden zijn minimaal 3500 pixels breed (de hoogte heeft geen vaste waarde) met een resolutie van 300 dpi. Het bestand zal ca 25 cm breed zijn als deze op 100% wordt geprint op een resolutie van 300 dpi.

Zijn de bestanden geschikt om in drukwerk te gebruiken?

Ja. De pixel bestanden dienen alleen omgezet te worden naar CMYK. De vectorbestanden kunnen, afhankelijk van de gekozen drukkleuren en techniek, zonder omzetting worden gebruikt.

Zijn er voorwaarden aan het gebruik van de Oma Bobs bestanden?

Ja. De Oma Bobs bestanden mogen alleen met toestemming van Oma Bobs worden gebruikt op vooraf gestelde en afgesproken media. Omdat er auteursrechten zitten op enkele bestanden mogen deze nooit door derden worden gebruikt.

De bestanden mogen alleen ter promotie of ondersteuning van Oma Bobs producten worden gebruikt. Denk aan menukaarten, displays, videoschermen e.d.

De productfotos mogen niet worden gebruikt voor producten anders dan afkomstig van Oma Bobs.

Als er een productfoto van Oma Bobs los wordt gebruikt bij bv een persbericht, dan zal de publicist een onder- of bijschrift bij de foto moeten plaatsen dat het om een specifiek Oma Bobs product gaat (bv: Oma Bobs Garnalen Croquette).

Mocht u vragen hebben over het gebruik van Oma Bobs productfoto's, dan kunt u bellen met: 0297-330000. We helpen u graag verder.

Wat is een eps / vectorbestand?

Een vectorafbeelding is een grafische voorstelling die opgebouwd is uit eenvoudige meetkundige objecten, zoals punten, lijnen, krommen, polygonen e.d. Complexe vormen ontstaan door combinaties van deze basisvormen. De afbeelding wordt beschreven door de formules van de objecten. Daardoor laten vectorafbeeldingen zich tot elk gewenst formaat vergroten zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt. (Bron: Wikipedia.org)
Een eps is een bestandsformaat dat veel wordt gebruikt in de grafische industrie. Het is vergelijkbaar met een .ai bestand en is een vectorbestand, zoals hierboven wordt beschreven. Er zijn namelijk meer bestandsformatie die met vectoren werken. Een eps is er één van. Een eps kan worden bewerkt met Adobe Illustrator en worden geopend met Photoshop, Indesign en andere prepress programma's.

Wat is een zip bestand?

Een zip bestand is een compressiebestand. Een zip zorgt er voor dat een bestand of een verzameling bestanden kleiner worden gemaakt, en zo sneller kunnen worden verstuurd via digitale wegen. Er is ook een decompressie programma nodig om dit soort bestanden weer in de originele staat te herstellen. Maar de meeste besturingssystemen ondersteunen dit zonder extra programma's te installeren. Anders kan bv WinRAR worden gebruikt. Dit is een gratis programma voor PC/Windows met popups in testlicentie. Voor Mac computers kan Unrarx of Stuffit worden gebruikt.

FAQ / Veel gestelde vragen

Antwoorden op veel gestelde vragen over de bestanden en het gebruik er van.

Klik hier om naar de FAQ te gaan

Inloggen